Ποιο απορρυπαντικό πλυντηρίου είναι καλύτερο; Υγρό ή σε σκόνη.
Ποιο απορρυπαντικό πλυντηρίου είναι καλύτερο; Υγρό ή σε σκόνη.

Ποιο απορρυπαντικό πλυντηρίου να επιλέξεις, υγρό ή σε σκόνη; Ποιο είναι καλύτερο για τα λευκά, ποιο για τα χρωματιστά και ποιο για τα μαύρα; Υπάρχει κάποιο που δρα αποτελεσματικότερα με τους λεκέδες; Όλα τα κριτήρια για να επιλέξεις εκείνο το απορρυπαντικό ρούχων που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου.

Υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου vs σκόνη

Το απορρυπαντικό σε σκόνη είναι οικονομικότερο

Οι σκόνες είναι μια παραδοσιακή, κλασική επιλογή για το πλύσιμο των ρούχων και σε τιμή που συμφέρει αρκετά σε σχέση με τα υγρά. Η χαμηλότερη τιμή έχει να κάνει περισσότερο με τη συσκευασία τους κι όχι με την αποτελεσματικότητά τους.

Το απορρυπαντικό σε σκόνη έχει περισσότερα ένζυμα & λευκαντικές ουσίες

Ένα απορρυπαντικό σε σκόνη έχει περισσότερα ένζυμα και δρα έτσι καλύτερα απέναντι στα μικρόβια. Από την άλλη έχει και περισσότερες λευκαντικές ουσίες. Άρα υπερτερεί σε υφάσματα κυρίως ανοιχτόχρωμα, που πλένονται σε υψηλές θερμοκρασίες και απαιτούν ταυτόχρονα καθαριότητα και υγιεινή. Προτίμησέ το για παράδειγμα σε εσώρουχα, σεντόνια, πετσέτες, τραπεζομάντηλα κ.ο.κ.

Το υγρό είναι καλύτερο στα σκουρόχρωμα και μαύρα ρούχα

Στη μπουγάδα με τα σκούρα και μαύρα ρούχα από την άλλη καλύτερα να βάλεις υγρό απορρυπαντικό. Η σκόνη δεν διαλύεται καλά στις θερμοκρασίες κάτω των 30°C που συνήθως πλένεις αυτά τα ρούχα και θα αφήσει λευκά σημάδια. Ακόμη για μπουφάν, πανωφόρια, υφάσματα μάλλινα ή ευαίσθητα είναι καλύτερο το υγρό γιατί μαλακώνει και προστατεύει τις ίνες.

Το υγρό ζωντανεύει τα χρωματιστά

Υπάρχουν ειδικά υγρά απορρυπαντικά για χρωματιστά τα οποία πλένουν τα ρούχα απαλά και σε βάθος, ενώ παράλληλα προστατεύουν τα χρώματα από το ξεθώριασμα.

Το υγρό είναι ιδανικό για τοπικούς λεκέδες ή για πλύσιμο στο χέρι

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν τα υγρά απορρυπαντικά είναι ότι μπορείς να τα εφαρμόσεις τοπικά σε λεκέδες πριν από την πλύση με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ειδικά σε έναν λιπαρό – λαδερό λεκέ βοηθούν πάρα πολύ. Βρέχεις το ύφασμα, ρίχνεις ελάχιστη ποσότητα υγρού πάνω στο λεκέ μέχρι να μαλακώσει και μετά βάζεις το ρούχο στο πλυντήριο.

Αλλά κι όταν θέλεις να πλύνεις ένα ρούχο στο χέρι, το υγρό είναι για μένα η καλύτερη επιλογή, επειδή ακριβώς αναμειγνύεται καλύτερα με το νερό. Επίσης αν χρησιμοποιείς γρήγορα προγράμματα ή πλύση με κρύο νερό, το υγρό απορρυπαντικό είναι και πάλι η επιλογή σου.

Υπάρχουν και οι κάψουλες

Φυσικά υπάρχουν και οι κάψουλες στην αγορά, με συμπυκνωμένη, ισχυρή δράση και ιδιαίτερη ευκολία στη χρήση τους. Δεν χρειάζεσαι μεζούρα, μόνο ρίχνεις την κάψουλα στον κάδο. Εμένα όμως, που χρησιμοποιώ τις περισσότερες φορές τη λειτουργία πρόπλυσης, δεν με εξυπηρετούν τόσο πολύ.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το καλάθι μου (0 αντικείμενα)

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

error: Content is protected !!